Då var det äntligen Måndag och grupp träning på Friskis & Svettis med back träning på Sankt Hans backar.

Sank Hans backar i Lund. Foto Common Wikipedia

Ja, Måndagen är här och den efterlängtade back träningen som blev lovad förra veckan var äntligen här. Jag visste att det skulle vara skoj att prova på, men ju närmre kl blev 18 i dag ju mer nervös blev jag. – Vad har jag gett mig in på.Sankt Hans backar är ett strövområde i norra Lund. En gång i tiden har där legat en soptipp, men nu är där mycket växtlighet och väldigt höga backar att träna i 🙂 den högsta punkten är 85 meter över havet och här i från kan man se till Köpenhamn och Malmö. Så det blev en ”by Night” utsikt som var helt underbar.

Jo, underbar var den, men det var samtidigt som jag kippade efter andan. Först sprang vi dit (1,2km, inga konstigheter) sen skulle vi springa 1/3 av ”banan”. RIKTIGT jobbigt var det. Att springa här i denna terrängen var riktigt extremt, men jag kan förstå att det är bra träning.  Jag kan också förstå att det årliga 10k loppet som är förlagt här heter St Hans Extreme.

Ja nu har man gjort det och det kommer fler gånger. Kanske en av gångerna är med frun, picknickkorgen och en flaska rött 😉

Nu ska jag vila en kropp som säger aj!

Ha det gott!