Löpträning står på schemat och det blir träning i lång backe

Förra löparpasset var i Onsdags. I Torsdags var det en dag då det blev lite spontan träning i vardagsrummet. Lite sittups och armhävningar. Det var det som tiden räckte till med den dagen.

I dag stod det åter löpning på schemat. Efter min Onsdags löpning så kände jag att jag hittat en ny 5k runda här omkring där jag bor fast med lite mer utmaning. Så i dag blev det den rundan fast backlänges. Efter att ha varit ute och sprungit 500 meter så började det singla ner (väldigt lite män ändå) snöflingor. Motivationen ökade direkt med 50% till. De närmsta 6 minuterna blev sen som en uppvärmning av vad som skulle komma. Sen kom den lååångsamma stigningen. En stigning som skulle ta mig 70 meter upp men på en 1,8k sträcka. Det kändes sen när det började flacka av.

Totalt blev rundan på 5,5 precis dom i Onsdags. Lite snabbare trots den långa stigningen genomsnittet hamnade på 5,58 min/km. Jaa, jag är nöjd varje fall.

Träning i lång backe
Redo för träning i lång backe.

Några timmar efter detta bestämde sig frun för att köra lite Crosstrainer på Friskis & Svettis så då hängde jag på. Blev 3k på Crosstrainern för att värma upp. Sen blev det bål träning som Row, Situps m. vikt, sidoplanka.

Efter all denna träning så känns det som att det är dags att ta Lördag. Vill inte avslöja här vad det blev för mat. Skäms lite över det, men det var sjukt gott!

Trevlig helg på er!