Då var Copenhagen Half Marathon 2016 och mitt andra halva maraton genomfört men ett resultat som jag är nöjd med

Känslan var maxad, men en oro över att det skulle bli svårt, pga att träningen hade varit mindre än vad jag hade velat. Dagen började med en super härlig frukost kl 07:00 med Lotta på Best Western Malmö Arena Hotell. Ett hotell som var över förväntningarna. Sen bar det av till Köpenhamn med tåg.

När vi hoppade av på Østetport station så var klev man rakt in i banan och 17km markeringen. Nerverna började komma lite och även oron för hur kroppen skulle klara det. Vi gick till start området där vi pratade lite, och sen drog jag in i runners corner.

Klockan var 09:45 och det var 1,5 timme kvar till start. Solen visade sig men kylan berättade att det var höst trots allt. Jag började värma upp mig, drack vatten och energi dryck som serverades och funderade en del på vad tusan jag gjorde här. Sen var det dags att gå till min start grupp. Hade vart startgrupp Blå med namn 2:00-2:15. Hade valt den för på Göteborgsvarvet sprang jag på 2:11.15.

Start grupp 2:00-2:15

Hmm, shit va coolt det hade varit att häng på de 2:05 ballongerna hela vägen.” tänkte jag. Så får det bli!

Start skottet gick och eliten var i väg och min start grupp började röra på sig framåt. Ju längre fram vi kom till start linjen ju längre fram kom ballongerna. Med en liten besvikelse så började jag springa när jag väl var framme vid start linjen och 2:05 ballongerna var jätte långt framför mig. Jag sprang i mitt temp och det kändes grymt bra. Väl framme vid första kilometermärket kändes allt super. Visste att första välskekontrollen skulle finns vid tre kilometer. Precis innan tredje kilometern så kom ett nytt gäng 2:05or bakom mig. Det var en lättnad, och dessa skulle jag hänga på.

Allt kändes på topp och känslan i benen var bra. Med all pepp från alla åskådare längs vägen kunde man inte vara mer än på topp. Första 5km passerade jag på 30:52 med ett snitt på 6:11/km. Riktigt bra. Flowet fortsatte och känslan var enormt bra. Nästa 5km passerades så hade jag sprungit de på 29:34 med ett genomsnitt på 5:55/km. Säger bara tack till drag hjälpen av ballong klungan som fick mig att lägga på en växel.

14km märket låg framför oss och känslan i benen började bli annorlunda jämfört med för 2km sedan. Men vad tusan jag är väll den sista som ska hoppa av här och nu. Jag närmade mig Kungens Nytorv men först skulle vi passera 15km på total tiden 1.30:28. Passerade 16km och nu började det kännas tyngre. ”Hur ska jag klara detta” tänkte jag. Upp mot Østetport station skulle vi. Visst var dte en stigning men ingen nämnvärd om man jämför med Göteborgsvarvet. 

17 och 18km passerades. Jobbigare och jobbigare blev det men höll kvar vid min ballong klunga på 2:05. 19km passerades och ena klunga ledaren skrek ”Bara 12 minuter kvar. Kom igen nu” ”Gå är inget alternativ. Springa ska vi alla” skrek han. Snacka om att man fick in en liten extra energi av det. Mellan 20 och 21:te kilometern sprang jag förbi min ballonger och in i mål.

Helt slut, och en känsla av att vara lite förvirrad. 2.06:04 bliv tiden. Nöjd men det hade ju varit roligt om man kom in en minut tidigare 😉

Copenhagen Half Marathon 2016
Min välförtjänta medalj 😉

Med medalj, protein bar, och några Pågens gifflar som man fick som återhämtning så bar det av till vätske återhämtningstältet som innehöll Mikkeller Öl. Danskarna vet hur man ska återhämta sig. Det är säkert de!

Mmmm

Nu blir det planering för nästa äventyr i mitt liv.

Ha en skön kväll!