Det här med att ha rutiner. Hur är det egentligen. Springer vi utan att tänka på det om det finns en dedikerad dag? Det kanske skulle vara så att måndags löpningen har blivit ett måste och en bra start på veckan.

Måndag! Ny vecka och dags för att ta tag i rutiner igen efter helgen. Visst är det skönt med rutiner. Jag vet vad som ska hända och när. Visst är det härligt. Älskar rutiner, men det är ganska lätt att anses vara lite tråkig och stel för att jag inte tittar utanför boxen.

Men måndagar! Visst är de härliga. Ny vecka med bara orörda dagar och o skriven historia. Dagar som man tänkt i förväg där man ska springa, men kanske inte blir av. Saker som är tänkt att hända som händer och bara blir så bra. Ja! Måndagar alltså.

Mina måndagar har blivit löpnings måndag. Det blev bara så. Träffade en väldigt god vän på Ica en lördag kväll i början på Augusti där han tyckte att han var tvungen att komma i gång lite. Vi kom på då att lite löpning på den kommande måndagen hade ju varit en start, och på den vägen är det.

Det har blivit som en rutin nu. Varje måndag springer vi i ”snacke fart” (en gemensam hastighet där båda kan prata och springa samtidigt utan att tycka det är jobbigt) och har inga prestations mål och måsten. Inget ”måste ta mig till gymet” eller inget ”måste köra till löpargeuppen”. Bara knyta skorna och sticka ut. Visst är det härligt!

Sådan är jag när det gäller att ha rutiner 😉

Ha en skön dag på er!