En resa och en revansch som slutade på Midnattsloppet Malmö 2018. Nu är det nya funderingar på vad som komma skall

Ja! Då var dagen kommen, när jag skulle äntligen springa Midnattsloppet Malmö 2018.

Kvällen började med mat hos dottern och hennes sambo. Hennes kyckling risotto kunde man inte säga nej till.

Väl i Malmö fans det en del tankar i huvudet. Fixar jag under 60 minuter? Fixar jag utan musik i öronen? Håller knäet? Ja man blir ju bara dum i huvudet av att tänka så jag struntade i det. Tog in atmosfären av löparfesten. Men jag hade en plan hur jag skulle göra.

Startskottet ljöd, och i väg kom vi efter vi svurit löpareden. 1km passerades på 6:25 och det kändes riktigt bra. Sen förbi Malmö Live, Malmöhus slott och in i kungsparken och kilometer 3 passerades. Precis innan biblioteket fick jag syn på dotterns sambo och fick en High five och energi nivån höjdes ett snäpp.

4km passerades och sen kom vi till Malmö IP och 5km. Fick syn på en klocka på en vägg och försökte räkna ut hur fort jag sprang. Fick det till att jag sprungit 5km på 32 minuter (30:55 klockades jag till) och fick lite ”panik” jag sprang för sakta. Men min planen var att hålla igen lite men inte så mycket. Nu gällde det att få till den där högre växeln.

Såg 6km skylten på avstånd och en löpare swischade förbi. Där var ju inte bara en löpare men det var något som sa att ”häng på den löparen om du ska lyckas”. Och den högre växeln var nu i kopplad. Precis innan 8km kändes det super bra och passerade mitt drag plåster. Höjde växeln lite till och min röst hördes några gånger innan 9km. ”Håll höger” är ganska viktigt men svårt också när man är trött som löpare att tänka på det.

När 9km passerades vad vi nästan hemma, och nästa växel skulle sättas i. Från Triangeln längs Södra Förstadsgatan ner till Gustavs Adolfs torg. Korsade torget och in i upplopps fållan. Hörde min grekiska kollega heja på mig såg då målet och målklockan på håll! ”Shit måste öka som tusan för att klara under timmen” tänkte jag och bara kutade på. Hörde min familjs heja på mig och det hjälpte.

Sluttiden blev 58:14 och jag är grymt nöjd. Förra veckan sprang jag på 60minuter och denna vecka 2 minuter bättre.

En del tankar går också på vad jag vill med min löpning framöver och det är roligt. Nu blir det en söndag i viloläge och att gå och rösta i valet i dag.