Blev längre än tänkt på rundan i dag, men vad gör det. Nu vet jag att kroppen håller för ett halvt maraton i Lissabon den 17 mars.

Träningsplanen inför halv maraton i Lissabon är bestämd, och i dag var det dags att långpass och när jag tänkte på långpass så ligger det på max 18 kilometer.

Dagen börjar helt underbart med en gemensam frukost med frun vid 05:30 för att sen köra henna till jobbet. Väl hemma igen så väntade jag på uppskjutningen av SpaceX Crew Dragon (är lite rymd intresserad så var bara tvungen 🙂 ) medans jag kläde på mig mina löparkläder.

09:05 slog klockan och dags att sticka ut i det lite kyla Lund vädret. Målet var att springa samma 18 kilometers runda som sist. Kroppen kändes super bra och planen på att börja med 6:30/km kändes bra. när jag passerade E22 vid 5 kilometer var livet riktigt bra. Dessa vyer som utkanten av Lund levererar är helt underbara.

Lund runt den första mars

Att springa längs Höjeå och in i Höjedalen är helt underbart. Men det är här mitt ”misstag” börjar. När jag kom till järnvägen så var tanken att springa längs spåret som innan och längre fram springa under den, men då kom tanken…

Att mycket längre kan det ju inte vara om jag springer längs renhållnings dammarna i Värpinge.

När jag passerade kilometer 11 så började tankarna komma. ”Detta blir nog lite längre än 18km” Opps! Men jag harvade på. Det tråkiga var att när jag sprungit 13 kilometer så slutade mina hörlurar att fungera. Glömt att ladda de. Typiskt!

Men med gott mod var det bara att springa på. Vid 15 kilometer kändes allt förvånansvärt värt bra. Kropp och knopp var på topp 😉 när jag passerade sjukhuset och insåg att detta blir långt. Och när när när klockan tickade upp på 17km insåg jag att detta skulle bli 20-21 kilometrar i dag. Fötter, knän och ben var i bra form i dag, och mina Asics skor som jag köpte i mellandagsrean blir jag bara mer och mer nöjd med.

När jag sprungit 20 kilometer så stannade jag. Hade bara 200 meter hem, och behövde gå den biten som en nedvarvning.

Så om två veckor är det dags att springa halv maraton, och det känns som det borde fungera. Men nu blir det bara som max 14 kilometer fram tills dess. Vill inte skada mig i onödan.

Ha en fin helg på er!