Spring av Hope är till för att samla in pengar till barncancerfonden under Spin of Hope timmarna. Så ligger löpning närmre hjärtat så är det givet för att ställa upp för barnen.

Då var årets Spin of Hope dag avklarad för min del. Spinning kör jag om jag är tvingad men annars gör jag hellre andra aktiviteter.

Friskis och Svettis här i Lund brukar inte bara ha Spinning utan även Yoga, Gympa, Löpning och i år också Bugg.

Löpning som jag brinner för var ett givet val för mig. Från och med förra året så springs det en specifik runda åtta gånger. Runda är 5274,3 meter (uppmätt med ett sådant hjul mätinstrument) så springer man 4 varv så blir det en halvmaraton och 8 ett maraton.

Önskan innan dagen började var att genomföra alla åtta. Hade varit så häftigt. Dagen kom och jag var övertaggad. Där var fler löpargrupper som hade anslutit som bl.a Runacademy. Riktigt kul att så många var med.

Spring of Hope 2019

Första rundan gick inte riktigt i mitt tempo precis men det var bara att hänga på så jag fick reda på vilken runda det var. Var länge nere på 5:30 redan efter 1km och det är inte likt mig. Brukar värma upp lite i minst 6:30 i först 5km.

Sen var det villa i 40 minuter (var frivilligt. Gick att köra nästa varv direkt inpå) till nästa heltimmes start. Gick lite lugnare och häll min egen hastighet.

Runda tre och fyra hade jag bara 7 minuters stopp för jag behövde köra ett till så jag inte missade något. Skulle hämta frun på jobbet för hon hon skulle köra spinning i fyra timmar.

Väl tillbaka på Friskis och Svettis så kastade jag mig i något att äta sen var det dags igen. Men hur skulle det gå. Mina vader var redan som betong efter denna längre vila. Kände redan när jag började springa att detta varvet kom att gå riktigt dåligt.

Placerade mig sist och allt fler bara försvann. Brydde mig inte för jag hade ont. Det började dock släppa lite när jag fått i gång maskinen. Trappor och uppförsbackar gick jag. Men kroppen sa helt stopp vad 3,5 km in på femte varvet.

Kan säga att jag kände mig inte besviken för jag har aldrig sprungit så här mycket på en dag förr. Så jag gick fram till 5km markeringen och joggade de sista 274 metrarna. Fick applåder av gänget som stod och väntade vid mål. Så fint gjort.

Det blev 26,3km i dag men inget maraton. Strunt samma. Så i kväll är det hämtmat och mysbyxor med någon öl som gäller.

Ha en fin kväll alla. Var rädda om er ?