En gång i månaden kör jag ett halvt maraton. Denna veckan blev det också i Lund precis som förra månaden. Så jag kallar det för Lund halvmaraton 🙂

Förra månaden skrev jag om månadens halvmaraton. Jag kom på iden då för att jag hade under mars sprungit Lissabon halvmaraton och fortsatte jag med ett halvt maraton varje månad så kan jag ju hålla kroppen vid liv. Det var tanken och så får det bli. Är ingen coach eller något så jag vet inte om min teori fungerar, men vi kör 😉

Det är fruns arbetshelg så då kan jag med gott samvete smyga i väg på min låååånga runda. Med bara sol på himlen och grymt taggad så vardet till att snöra på skorna, en puss på frun (då hon inte är hemma när jag kommer tillbaka), trycka på play på Spotify och sen starta Runkeeper, och vi är i gång

Vid 3 kilometer så kom jag till ett av det härliga rapsfälten som finns här runt Lund.

En sak som jag kom på, som jag inte tänkt på innan, var att jag faktiskt springer in i Staffanstorps kommun och springer där i nästan en kilometer. Jaja! bara lite rolig fakta.

När jag sprang in i höjeådalen så hade det gått 7 kilometer. Det som var härligt här var att det fanns fyra lösa hästar som var väldigt nära stigen som jag sprang på. Riktigt mysigt.

Kilometerna tickade på. Från asfalt till grus och asfalt igen. Långa backar upp och branta nedförsbackar. Lund i ett nötskal.

När jag sprungit igenom Sankt Hans backar så hade jag en plan på att inte springa förbi ideon utan springa förbi Willys för att sedan ta tunneln under E22:an och komma ut vid Logen här i utkanten av Lund.

Det som också finns på den sidan är Brunnshög. En stads del som håller på att växa fram och med det nya transport sättet, Spårvagn, som håller på att byggas här i Lund. Ska bli spännande när den kommer att börja att rulla under 2020.

När jag kom till stadsdelen Östra Torn och mäturet sa 19,8 kilometer var det jobbigt. Shit! var jag inte framme snart.

21.1 kilometer! Stop! Jag är hemma! Tack och lov. Det var riktigt jobbigt men det var värt det. Men frågan kommer ändå. Varför var det så jobbigt i dag och inte förra gången. Kanske för att jag körde som tusan på Lundaloppet förra lördagen. Kanske inte kroppen är riktigt återhämtad. Bara en massa spekulationer, men underbart var det.

Bara att ladda om för den 8:de Juni är det dags igen 😉

Ha en fin helg på er