Osötad valnötsmüsli

Valnötsmüsli

Här kommer ett recept på osötad valnötsmüsli som blivit en favorit här hemma. Müsli har blivit en bra start på dagen här hemma och även som en liten energi kick när man tränat. Såklart är detta också glutenfritt.

Här kommer det snabba och enkla recept av den goda Osötad valnötsmüsli som givetvis är gluitenfri

Osötad valnötsmüsli

Prep Time: 10 minuter

Cook Time: 10 minuter

Total Time: 20 minuter

Category: Müsli

Serving Size: 10

Calories per serving: 2040

Fat per serving: 115

Carbs per serving: 174

Protein per serving: 62

Fiber per serving: 34

Osötad valnötsmüsli

Ingredients

  • 3 dl Havregryn
  • 1 dl Hirsflingor
  • 1 dl Bovete, krossat
  • 1 msk Pumpakärnor
  • 1⁄2 msk Linfrön, hela
  • 1⁄2 msk Solroskärnor
  • 1 1⁄2 dl Valnötter
  • 1⁄2 dl Sötmandel
  • 1 ½ tsk Fast Kokos Olja
  • ½ dl Varmt Vatten

Instructions

  1. Blanda alla torra ingredienser utan nötterna på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Hacka både valnötterna och mandlarna så de är lite mindre, men behåll de som bitar.
  3. Vattnet som vara varmt och det går bra med varmt kranvatten.
  4. Blanda i Kokosoljan så den smälter
  5. Häll över den över müslin och blanda med händerna.
  6. Platta ut allt på bakplåtspappret så det blir en jämn yta, och sätt in plåten i mitten av ugnen.
  7. Vänta 10 minuter och sen är det klart. Du kan också vända allt efter 5 minuter och ställa in det igen resterande tid.
http://lopning.famnilssons.se/recept/osotad-valnotsmusli/

145 posts