Osötad glutenfri müsli

Osötad Glutenfri Müsli

Min fru är glutenintolerant så många saker som jag gör blir glutenfria. Lättare att göra ett recept istället för två. Müsli har jag börjat bli väldigt svag för på sistone. Så här gör vi alltså osötad glutenfri müsli

Här kommer ett snabbt och enkelt recept på osötad glutenfri müsli

Osötad glutenfri müsli

Prep Time: 10 minuter

Cook Time: 10 minuter

Total Time: 20 minuter

Category: Müsli

Calories per serving: 1672

Fat per serving: 33

Carbs per serving: 179

Protein per serving: 62

Fiber per serving: 33

Osötad glutenfri müsli

Ingredients

  • 3 dl Havregryn
  • 1 dl Hirsflingor
  • 1 dl Krossat Bovete
  • 1 dl Pumpakärnor
  • ½ dl Hela Linfrön
  • ½ dl Solroskärnor
  • 1 ½ Hasselnötter
  • ½ dl Gojibär
  • ½ Kokoschips
  • 1 ½ tsk Fast Kokos Olja
  • ½ dl Varmt Vatten

Instructions

  1. Börja med att sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta sedan fram en långpanna och lägg ett bakplåtspapper i plåten.
  3. Häll på Havregryn, Hirsflingor och de krossade bovetet i plåten och blanda de med händerna.
  4. Tillsätt sedan alla kärnor och frön.
  5. Hacka Hasselnötterna i önskad storlek
  6. Tillsätt Hasselnötterna och Kokoschipsen till blandningen på plåten och blanda allt ännu en gång.
  7. Häll upp det varma vattnet och kokosoljan i en skål och blanda tills kokosoljan har smält.
  8. Häll över blandningen på plåten och blanda med händerna så allt på plåten kan suga åt sig av vatten blandningen.
  9. Platta ut allt jämt på plåten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter.
  10. Efter 5 minuter så öppna och rör runt.
  11. När det är klart så ta ut plåten och låt svalna en stund.
  12. Tillsätt sedan Gojibären och blanda om, och häll upp i en burk/skål
  13. Njut tillsammans med Yoghurt, Fil, Keso eller något annat gott,
http://lopning.famnilssons.se/recept/osotad-glutenfri-musli/